Известие

Collapse
No announcement yet.

147 - РАЗХОД НА МАСЛО ?

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• 147 - РАЗХОД НА МАСЛО ?

Здравейте колеги.Та значи машинката е 147 2,0 ТS SELESPEED , преди 3к км смених масалцето в двг-то , и преди около 2 седмици като проверих щеката си беше всичко ОК. Обаче днес ходих в сервиз и хоп маслото беше под минимума - нито има теч видим нито нищо.Възможно ли е да понахарчва масло чак толкова Дайте мнение моля , че аз си мисля не е нормално така.
    Италианката е глезла и не на всеки му стиска да я има !
    Alfa Romeo 147 2.0TS Selespeed

http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=24220
    156 AR67601 BN 1.6TS 16V CF2 BASE
    Bosch Motronic M2.10.4 MPFi

Comment

мерси колега , поизчетох различните варианти за проблема ми

Comment

Как я караш колата? СМисъл, ако си вечно в критични обороти...може и да ти понагорява масълце...Другият важен момент е...С КАКВО масло я караш колата?
        Ясно, че в тоя форум - слаб пияч, бияч, ебач и слаб шофьор няма, ма нема смисъл да се фалим..

FIAT Coupe 16VT
        Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD

Comment

Първоначално публикувано от MARCKAS Покажи съобщение
          Здравейте колеги.Та значи машинката е 147 2,0 ТS SELESPEED , преди 3к км смених масалцето в двг-то , и преди около 2 седмици като проверих щеката си беше всичко ОК. Обаче днес ходих в сервиз и хоп маслото беше под минимума - нито има теч видим нито нищо.Възможно ли е да понахарчва масло чак толкова Дайте мнение моля , че аз си мисля не е нормално така.
          Виж огледай я добре за течове защото ако има проблем щеше да ти гори масло постоянно а не 3к км да не мърда а после да го изгори ,освен ако последните две седмици си имал да речем 1000км дълъг път и си ги минал с много газ тогава вече може и да имап голям разход което означава че има проблем и най добре е да се почне със сепаратора че е лесно и евтино , но той не се запушва от веднъж.
          156 1,8 ТS 99
          Nissan Murano 2005

Comment

Моята е същата. Първите 5 000 км. не харчи никакво масло, а след това дърпа 0.5-1л. за следващите 5 000 км. Карам със Селения - 20к и Пърформър от Т+Н Кар.
            2014: Deutschland über alles

Comment

Има много изписано за разхода на масло при 2,0 двигателите. При по здраво каране си гори.
              Гипотеза о боге дает ни с чем не сравнимую возможность абсолютно все понять, абсолютно ничего не узнавая
              sprint tropheo
              155/1.8
              156/2.0 Selespeed

Comment

Първоначално публикувано от fiore Покажи съобщение
                Има много изписано за разхода на масло при 2,0 двигателите. При по здраво каране си гори.
                Както и всичките италианки ...
                ---Alfa 147 1.9JTD ---Fiat Coupe 2.0 16V EX ---Alfa GT 1.9 JTDm EX---BMW E90

Comment

Първоначално публикувано от nastybg Покажи съобщение
                  Както и всичките италианки ...
                  Както при всеки един ДВГ в критични обороти, без значение италиански или какъвто и да е друг
                  Last edited by Pepo; d.m.y г., 14:16.
                  156 AR67601 BN 1.6TS 16V CF2 BASE
                  Bosch Motronic M2.10.4 MPFi

Comment

то всичко е възможно на тоя свят ти едно масло.. засечи я отново и ако пак я махай. Моята е 1.6 и за 10хил нивото мърда 2-3мм. Забравих карам с 0-40масло

Comment

само се успокояваме с това, че другите двигатели като ги настъпиш харчели, ала-бала, хора тея коли вкл. и моята 156 не знам как са правени, ама тече ли масло, харчи ли го... доливам си и това е..., както и антифриз де, ама са няма да се оплаквам.

Колега MARCKAS някой ми беше казал, че до 1л. на 1000км било нормално за алфите да харчат масло
                      sigpic
                      ex Аlfa Romeo 156 2.0 16V TWIN SPARK mod '99 замина...
                      0889 636 093

Comment

По мои наблюдения вече 2 години: градско каране не пипа грам масло, ама като я опъна 8-10 часа или 1000-1200км извънградско, магистрала, планинско от 4500-6500 оборота ми е горяла 250-300гр на 1000км. Това със Селения Рейсинг. А това за разход до 1л/1000км го пише в книжката на 156. Така, че наливам и карам
                        Alfa Romeo 145 1.3 boxer-ex,146 1.4 16V-ex,156 1.8TS- ex, RAV4- ex, ML270 CDI-ex 159 3.2 V6 Q4 ex,ML270 CDI-ex, Infiniti ex 30 ex. Alfa Romeo Stelvio First edition.

Comment

Първоначално публикувано от raiders Покажи съобщение

Колега MARCKAS някой ми беше казал, че до 1л. на 1000км било нормално за алфите да харчат масло
                          не само за алфите а за всички

Comment

От както си купих дизелака забравих какво е да доливаш масло. Колкото налееш толкова източваш след 10 000км.
                            Alfa Romeo EX 155 1.8SS,147jtd,156TS,156jtd,
                            159 1.9 няколко. 2.4 няколко, Auto, ръчка - всичко
                            NEW 159 2.0 JTDm Black TI

Comment

Мерси колеги за съветите. Аз за тез 3к км съм и направил 2к извънградско ама така със стъпка здраво , градско пак със стъпка , сега и долях масло карам спокоино 500 км не е мръднало 6те я наблюдавам ква е ципията, иначе сум със selenia gold ако и сложа racing то май по-тънко ще и дойде и повечко ще понахарчва си мисля аз.Иначе пушаци и мириси маслени на ми излизат от ауспуха , явно ако го гори добре го усвоява

Comment

Working...
                              X